24 maart 2015

DANK!

Aan de leden van de Partij van de Arbeid in Noordenveld.

Norg, 19 maart

Beste partijgenoten,

Onze partij heeft woensdag bij de Staten verkiezingen een forse nederlaag moeten incasseren. Ook in Drenthe. Sinds onze oprichting in 1946 voor het eerst niet meer de grootste partij. Al scheelt het maar 149 stemmen met de VVD.

In Noordenveld hetzelfde beeld. Sinds 1998 was de PvdA bij landelijke, Europese en provinciale verkiezingen de grootste partij. Ook hier moeten we de VVD voor laten gaan.

 Dat is jammer. Jammer voor onze lijsttrekker, Ard van der Tuuk, die zich het vuur uit de sloffen heeft gelopen. Jammer voor de vrijwilligers die zich hebben ingezet in dorpen en wijken.

We komen met zeven zetels in de Staten. Dat betekent dat onze Jofien Brink, op plaats 11, daar niet bij is. Al kunnen natuurlijk voorkeurstemmen daar nog verandering in brengen.

 Het politieke landschap is verder versnipperd. Als je de uitslag omrekent naar de Tweede Kamer heb je vier partijen nodig voor een meerderheid. Dat maakt het besturen van dit land niet gemakkelijker.

 Voor ons, sociaal democraten, is het motto: niet bij de pakken neer zitten! Er is een wereld terug te winnen in de komende tijd, hoe lastig dat nu ook lijkt.

 Bestuur, fractie en leden staan voor een stevige uitdaging. Maar we blijven ons inzetten voor een betere en socialere samenleving!

 Tot slot: een woord van grote dank voor alle vrijwilligers die zich in hebben gezet voor onze partij in de afgelopen weken. Noordenveld heeft zich van zijn beste kant laten zien!

Hartelijk dank daarvoor!

 

Wietze de Wind, campagnecoördinator.