16 maart 2014

Laatste etappe van de Rode Ronde: taarten in Nieuw Roden, Nietap en Roderwolde

De derde en laatste etappe van de Rode Ronde ging zaterdag 15 januari van start in Roderesch. Veel wind, maar droog en regelmatig zon in combinatie met de hartelijke ontvangst in elke pleisterplaats maakten ook deze etappe weer bijzonder.

In Roderesch werd de etappe doorgenomen in het dorpshuis, waar de PvdA bestuursleden Janneke Ulrich en Albert Wemmenhove als gastvrouw en -heer voor de koffie zorgden.

Na een tocht door Altena en Steenbergen werd in Nieuw Roden gesproken met vertegenwoordigers van Dorpsbelangen in het Dorpshuis. In een kritisch gesprek over de toekomst van de oude school, de leegstand en de uitblijvende bouw van starterswoningen was de belangrijkste boodschap voor de gemeente: ga aan de slag. Reageer op initiatieven uit de bevolking, denk mee en voer uit. Dat is de belangrijkste manier om het vertrouwen van de burgers in de politiek (terug) te winnen. Alex Wekema overhandigt hier een taart aan Evelien Hoogendoorn.

SONY DSC

Nadat rondom het dorpshuis nog rozen waren uitgedeeld en Wietze de Wind per megafoon de mensen opriep toch vooral te gaan stemmen ging de karavaan naar Nietap.

In de Waag ging het gesprek met lokale vertegenwoordigers eerst over een groot thema; de zorg om de zorg. Dat PvdA Noordenveld bij de nieuwe taken voor de gemeente een ondergrens wil trekken voor mensen die buiten de boot dreigen te vallen was begrip voor. en ook voor de keuze om zorg belangrijker te vinden dan onkruid. en dan willen burgers ook zelf de handen uit de mouwen steken. Maar dan moet de gemeente daar wel goed op anticiperen en reageren. Opnieuw een oproep aan de gemeente om daar mee aan de slag te gaan!

SONY DSC

Verder ging de tocht, langs Sandebuur naar het MFA in Roderwolde voor een lichte lunch. Taart voor de vrijwilligers – de rondemissen – die dit mooie centrum mee helpen draaien!

rwolde taart missen

En tot slot ging het laatste deel van de etappe door Foxwolde naar de Herestraat in Roden, waar in de zon rozen werden uitgedeeld en met inwoners van Roden werd gesproken.

roden

Komende dinsdag is de PvdA nog in Norg op de brink, om zoveel mogelijk mensen te bereiken en op te roepen te gaan stemmen. Op de PvdA.