10 maart 2014

Taarten van PvdA Noordenveld voor dorpshuizen in Altena en Peize

Tijdens de tweede etappe van de Rode Ronde reikte PvdA-lijsttrekker Alex Wekema twee taarten uit. De eerste ging naar het dorpshuis in Altena, de tweede naar De Essen in Peize.

SONY DSC

In Altena sprak het PvdA-peloton met vertegenwoordigers van het dorpshuis, Dorpsbelangen en de peuterspeelzaal. Die laatste valt onder de Stichting Peuterspeelzalen in Noordenveld (SPIN). Nu de school in Altena gaat sluiten moet er een oplossing worden gevonden voor de huisvesting van de peuterspeelzaal. Die woont nu in bij de school. Een aantal mogelijkheden werden besproken. Concreet gevolg van de taart was dat men ter plekke besloot de taart aan te snijden en samen een eerste gesprek te voeren. Dat gebeurde terwijl de bijna twintig fietsers zich via Peize naar Peizermade begaven. Ondertussen werden door de volgers folders en rozen uitgereikt in Altena en Peize.

SONY DSC

In Peizermade ontmoette Alex de vijftienjarige Joey Perdok, die vindt dat ook het buitengebied glasvezel moet krijgen voor een hoogwaardige internetverbinding. Een punt dat natuurlijk in veel meer kleine dorpen speelt. Joey kwam in gesprek met Peter Zwiers, voor de PvdA lid van Provinciale Staten en bij deze etappe gast, die daar binnen de provincie hard aan trekt.

080302

In De Essen in Peize tenslotte ontmoette de Rode Karavaan bestuurders van Dorpsbelangen en de nieuwe stichting Dorpshuis Peize. Men was te spreken over de medewerking van de gemeente bij de start, waarbij ook de verhuizing van de bibliotheek natuurlijk een belangrijk moment was. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst, aldus voorzitter Theo van der Waart. Als blijk van waardering ging de tweede taart deze middag naar de Stichting Dorpshuis Peize.

SONY DSC

Volgende week zaterdag is de derde en laatste etappe van de Rode Ronde. Die voert vanuit Roderesch over Nieuw Roden, Nietap naar Roderwolde, waar wordt geluncht. De finish is rond 14.30 uur bij het gemeentehuis.