DE 7 HOOFDPUNTEN UIT ONS VERKIEZINGSPROGRAMMA

23 januari 2022

Samen met de lokale afdeling van Groenlinks heeft PvdA Noordenveld het verkiezingsprogramma opgesteld vervolgens is dit door de leden vastgesteld. In dit programma laten we zien waar we voor staan en welke doelen we willen bereiken in de komende vier jaar.

Het volledige verkiezingsprogramma kun je [HIER] downloaden. Hierin kun je lezen dat we de komende vier jaar aan deze 7 punten willen samenwerken:


1. We bedrijven positieve politiek
Elkaar helpen en ondersteunen wordt de komende vier jaar belangrijk. De gemeente als eerste overheid die dicht bij de inwoners staat speelt daarin een cruciale rol. De Partij van de Arbeid en GroenLinks staan samen voor positieve politiek. Positieve politiek waarin inwoners van Noordenveld en hun leefomgeving centraal staan.

2. Gelijke kansen voor alle kinderen
We zorgden voor cultuureducatie voor elk kind in Noordenveld. Door ons meedoen-beleid kunnen alle kinderen van Noordenveld sporten, zingen, dansen en op schoolreis gaan. Bij ons maakt het niet uit of ouders veel of weinig geld hebben: Ieder kind doet mee! Ons armoedebeleid draagt hier ook aan bij.

3. Zorg voor wie zorg nodig heeft
Geld voor de zorg blijft voor de zorg. Iedereen die zorg nodig heeft krijgt dat, zeker de mensen met een kwetsbare positie in de samenleving. Het zorgen voor huishoudelijke hulp is en blijft wat ons betreft een gemeentelijke taak. Inwoners die dat nodig hebben kunnen een beroep doen op deze hulp.

4. Voldoende woningen voor ouderen, starters en minima
We blijven ons inzetten voor voldoende sociale huurwoningen voor mensen met lagere inkomens, voor starterswoningen en passende woningen voor ouderen. Voor de kleinere kernen geldt maatwerk. In samenspraak met het dorp bekijken we of er wellicht kleinschalige woningbouw mogelijk is.

5. Noordenveld wordt koploper in de energietransitie
Woningen zijn vanaf nu allemaal energiezuinig en duurzaam. Ook bestaande wijken moeten energiezuiniger en toekomstbestendig worden. Waar mogelijk wekken we groene stroom op. Zonneleningen voor inwoners en het duurzaamheidsfonds voor verenigingen dragen bij aan een groen Noordenveld.

6. Groen en natuurlijk Noordenveld
Iedere aanpassing in de openbare ruimte levert méér groen, biodiversiteit en klimaatbestendigheid op. We beheren onze natuurterreinen, bermen en parken ecologisch. Samen met bewoners en ondernemers pakken we zwerfafval aan. We ondersteunen kringlooplandbouw en gaan gebruik van landbouwgif en niet duurzame teelt als die van lelies tegen.

7. Investeren in een krachtige samenleving

Noordenveld staat er net als andere gemeenten financieel niet goed voor. Dat geeft zorgen voor de toekomst en dat vraagt om gedegen financieel beleid. Toch hebben we geïnvesteerd in onze gemeente. In nieuwe woonwijken, dorpscentra, in onderwijs, zorg en werk. In goed, hoogwaardig openbaar vervoer, duurzaam veilige verkeersoplossingen.

We gaan voor een groen en sociaal beleid, waarin we lasten en lusten eerlijk delen. Daar staan we voor en daar willen we mee verder. Verder met een groen en sociaal Noordenveld, waar het goed wonen, werken, opgroeien en leven is. We willen gelijke kansen voor iedereen. Begrip hebben voor elkaar is voor ons de basis van de samenleving waarvoor wij ons blijven inzetten.