De Duurzaamheidstrofee 2022 gaat naar…

28 februari 2023

Op dinsdag 24 januari organiseerde de PvdA/GroenLinks een informatieavond met als thema duurzaamheid. Tijdens deze avond waren vier sprekers uitgenodigd om hun verhaal te vertellen. Aan het eind hadden de bezoekers de gelegenheid kennis te maken met de infraroodcamera. Hiermee kun je warmtelekken in je huis opsporen. Twee experts namen groepjes mee naar buiten om dit te laten zien.

Door: Reinier Bruil (vervangend commissielid DUOfractie)

 

  • Wethouder Kirsten Ipema vertelde uitgebreid over de doelen en activiteiten van de gemeente op gebied van duurzaamheid; meer informatie op
  • Maarten Epema inspireerde met zijn verhaal over zijn activiteiten in Zwolle; zie ook https://50tintengroenassendorp.nl/
  • Marian Stoppelenburg informeerde de aanwezigen over dynamische energiecontracten
  • Reinier Bruil had een korte presentatie over duurzaamheid en infraroodfotografie

De presentaties zijn beschikbaar op verzoek. Stuur hiervoor een email naar [email protected]

Ook werd de duurzaamheidstrofee 2022 uitgereikt. Ditmaal aan de scholenkoepel OPON. Hoewel deze organisatie nog maar kort formeel bestaat, doen de Noordenveldse scholen al veel aan duurzaamheid, de lijst is zelfs te lang om op te noemen.

Directeur Han Sijbring nam de trofee in ontvangst. We verwachten dat deze het komende jaar op verschillende scholen te zien zal zijn.